despre

Nu fi indiferent ! Actioneaza !

Ora Planetei

Ora Planetei este o iniţiativa globală WWF împotriva încălzirii globale. Persoane fizice, juridice, oameni de afaceri, guverne şi comunităţi sunt invitate să stingă luminile pentru o ora, sâmbătă, 28 martie, ora 20.30 pentru a-şi arăta susţinerea acţiunii contra încălzirii globale. Evenimentul a inceput în 2007, în Sydney, când 2 milionae de persoane şi-au stins luminile. In 2008 au participat peste 50 milioane de oameni de pe intreg mapamondul. In 2009 Ora Planetei intenţionează să atingă cifra de 1 miliard de persoane în peste 100 de oraşe.

WWF

Una dintre cele mai mari şi respectate oraganizaţii de menţinere a mediului, cu peste 5 milioane de susţinători, şi cu o reţea globală activă de peste 100 de ţări. Scopul WWF este de a opri degradarea mediului natural al planetei şi de construi un viitor în care oamenii vor trăi în armonie cu natura, prin menţinerea diversităţii biologice a planetei, asigurându-se că utilizarea resurselor naturale ce se reînoiesc este durabilă, şi promovând reducerea poluării şi a consumului caracterizat de irosire.

 

SalvaEco

Organizatia de Tineret „SalvaEco” a fost creata in urma actiunii de protest K2R4 impotriva proiectului de finantare a doua reactoare nucleare de la Rivne si Khmelnitsk (Ucraina) de catre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD). 25 tineri au participat la protestul din 14 decembrie 1998. Au fost inaintate 500 foi de protest la sediul oficiului din Chisinau a BERD-ului, care ulterior au fost expediate la Londra la sediul central al BERD. Apoi, grupul de initiativa creat din 12 persone au inaintat un pachet de documente la Ministerul Justitiei al Republicii Moldova pentru a inregistra organizatia „SalvaEco”. Inregistrarea a avut loc la 12 mai 1999.

Proiecte si activitati realizate:

2007 – Ce oferim noi Pamantului

2006 – Iadul Vesel – 2006 expediţie turistica

2005 – 5 iunie – Ziua Mondiala a Mediului

2003 – Proiectul „Râurile NU Au Frontiere”

Ecotopia 2003 în Ukraina

 


Lasă un comentariu